ГоловнаНовиниЗбори УФК: федерація, що відрізняється від інших

Збори УФК: федерація, що відрізняється від інших

 
3 лютого в Києві в приміщенні Національного університету фізичного виховання і спорту України пройшли Загальні збори Української федерації карате (УФК).
 
У зборах прийняли участь представники 23 регіональних осередків УФК. Почесними гостями заходу стали народні депутати Віктор Кривенко та Павло Кішкар, президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк, легенда українського карате Валерій Галан.
 
Збори почалися з приємної події: президент УФК Сергій Левчук вручив нагороди за досягнення в 2017 році в кількох номінаціях. Зокрема, кращим спортсменом року визнали Станіслава Горуну, кращим тренером – Антона Нікуліна, кращим клубом на міжнародній арені – «Юніон» (Львів), кращим клубом в українських турнірах – «Катану» (Чорноморськ), кращою обласною федерацією – Одеську.   
 
Президент УФК Сергій Левчук зробив звіт про роботу Федерації в 2017 році, відзначивши досягнення й проблеми та визначивши завдання в світі олімпійської перспективи. 
 
Збори заслухали звіт голови Фінансового комітету Андрія Білоскурського про виконання бюджету Федерації в 2017 році та затвердили фінансовий план (бюджет) УФК на 2018 рік. Зі звітом виступив головний тренер національної збірної України Антон Нікулін та голови комітетів та комісій УФК.
 
Було прийнято рішення про створення Комітету з розвитку стильового карате та бойових мистецтв та Комітету з карате в системі освіти. Раніше ці органи УФК існували в статусі комісій. 
 
Збори обрали керівні органи – Президента, Президію, голів комітетів. Президентом на безальтернативній основі знову став Сергій Левчук. Серед керівництва  з’явились нові обличчя. Замість Ігоря Богдана головою Комітету з карате в системі освіти обрали Назарія Вітера,  замість Ярослави Токар головою Комітету спорту інвалідів обрали Тетяну Ушакову, замість Євгена Мотовіліна головою Комітету атлетів обрали Анжеліку Терлюгу.  
 
У зв’язку з необхідністю надати УФК юридичного статусу громадської спілки (зараз Федерація має статус всеукраїнського громадського об’єднання) зборами було прийнято рішення про утворення громадської спілки «Українська федерація карате» та вхід ВГО «УФК» до складу засновників ГС «УФК».
 
Збори пройшли в діловій та конструктивній атмосфері. Неодноразово можна було почути приємні для УФК порівняння з іншими спортивними федераціями та структурами України. Зокрема, про це говорили Антон Нікулін, який зараз очолює Управління молоді та спорту Львівської міської ради, та президент Асоціації спортивних журналістів України, член Президії УФК Михайло Волобуєв, який багато спілкується з різними спортивними федераціями.
 
Українське карате впевнено крокує вірним шляхом. Цей шлях непростий, але каратисти звикли та вміють долати труднощі.
 
Ігор Левенштейн,
голова Комітету по ЗМІ та зв’язкам з громадськістю УФК  
 

Популярні новини