ГоловнаНовиниСергій Бубка привітав українських каратистів з першими успіхами в олімпійському статусі

Сергій Бубка привітав українських каратистів з першими успіхами в олімпійському статусі

Сьогодні в Олімпійському домі відбулася зустріч президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки з призеркою чемпіонату світу з карате Анітою Серьогіною, її особистим тренером Олександром Тонкошкуром, президентом Української федерації карате Сергієм Левчуком та президентом Спортивного комітету України Іллею Шевляком.

Головний олімпієць країни привітав представників карате з історичною подією – включенням цього виду спорту в програму Ігор ХХХІІ Олімпіади, які відбудуться в Токіо (Японія) в 2020 році.

Нагадаємо, це рішення було прийняте в серпні на 129-й сесії Міжнародного Олімпійського Комітету в бразильському Ріо-де-Жанейро.

«Впевнений, що такий видовищний та цікавий вид спорту як карате заслужив місце в олімпійській програмі. До того ж ми вже маємо гарний досвід, коли збірна карате разом з представниками олімпійських видів спорту представляла Україну на престижному старті – І Європейських іграх в Баку-2015», – відзначив Сергій Бубка.

Він привітав Аніту Серьогіну, її наставника Олександра Тонкошкура та керівництво УФК із здобуттям «бронзи» на чемпіонаті світу в австрійському Лінці, який був вперше проведений в статусі олімпійського виду спорту та став важливим етапом в рейтинговому відборі на Токіо–2020. «Знаю, що зараз усі ваші зусилля направлені на підготовку до Олімпійських ігор–2020, тож бажаю вам успіхів у досягнення мети та впевненості в свої сили», – сказав керманич НОК.

Додамо, Аніта Серьогіна має у своїй колекції повний комплект нагород чемпіонату Європи та є першою в історії українського карате володаркою європейської медалі.

Сергій Бубка додав: «Підтримка національних федерацій – одне зі стратегічних напрямків у діяльності НОК, тому ми раді та готові до тісної співпраці та ефективної спільної роботи».

Зі свого боку, президент УФК наголосив: «Українські каратисти мають великі перспективи на новому олімпійському шляху. Нас знають у світі! Приємно відзначити, що в нашій колекції вже є повний комплект нагород. Тож, ми маємо гарні стартові умови для здобуття ліцензій та гарного виступу в Токіо».

Ілля Шевляк висловив щирі слова вдячності Сергію Бубці за особистий вагомий внесок в об’єднання української школи карате, завдяки чому цей вид спорту вийшов на новий вищий рівень розвитку.

Спортсменка та її наставник підкреслили, що каратисти максимально мотивовані та готові докласти усі зусиль задля вдалого проходження відбіркового циклу та досягнення високих результатів на Олімпійських іграх.

Присутні також обговорили питання подальшого розвитку карате та шляхи ефективної співпраці організацій.

http://noc-ukr.org/news/13655/#1

 

Популярні новини