ГоловнаНовиниА планка все вище й вище

А планка все вище й вище

У спортивному комплексі Київського національного університету імені Тараса Шевченка в неділю, 16 жовтня, відбувся черговий турнір з карате «SEN-BIN CUP KARATE OPEN». За доброю традицією з 2010 року він зібрав практично всіх найсильніших каратистів країни, викликавши підвищений інтерес у фахівців і глядачів. 599 учасників із 36 клубів з 9 ранку і до пізнього вечора вели запеклу й безкомпромісну боротьбу за особисті та командні нагороди одного з кращих турнірів Української федерації карате (УФК).

Уже тривалий час за можливістю намагаюся не пропускати в Україні серйозних змагань з цього виду спорту, який отримав пару місяців назад на 129-й сесії МОК нарешті статус олімпійського. Просто чудово й символічно, що саме «SEN-BIN CUP KARATE OPEN 2016» став першим в УФК турніром Прем’єр-ліги, який відкрив олімпійську еру в українському карате! Прекрасно розуміючи всю важливість історичного моменту, брати Микола (президент клубу) і Дмитро Сіраковські та їхні вірні помічники доклали максимум зусиль і вміння, щоб ці змагання пройшли на найвищому спортивному, організаційному та емоційному рівні, і принесли задоволення абсолютно всім шанувальникам карате. На мій погляд, а також, на думку численних співрозмовників, їм це вдалося повною мірою. Зазначу також хорошу роботу на представницькому турнірі великої суддівської бригади – головний суддя Сергій Спасіченко і медичної служби під керівництвом досвідченої фахівчині, лікарки національної збірної Тетяни Куртян.

Про самі ж поєдинки на татамі (в двох просторих і світлих залах їх було укладено 5) хочеться говорити тільки в найвищому ступені – спостерігаючи за ними відчував велику радість: наскільки все-таки за останні роки пішло вперед українське карате! І у найменших (6–7 років), і у дорослих спортсменів. І абсолютно в усіх регіонах країни. Сьогодні представники раніше незначних у карате областей, таких, наприклад, як – кіровоградської, житомирської, запорізької, вінницької, черкаської, сумський або чернігівської часто досить успішно борються (особливо на дитячому й молодіжному рівнях) з киянами і одеситами, львів’янами та харків’янами, дніпрянами й чернівчанам. Такому суперництву можна лише порадіти – правильно обраний УФК курс на розвиток чудового виду спорту в Україні приносить сьогодні реальні результати. Не сумніваюся, що з олімпійським статусом вони стануть у найближчі роки ще вагомішими…

Яскравих виступів на турнірі було більш ніж достатньо, як, утім, сліз і прикрощів у тих, хто програв свої поєдинки. З детальними результатами «SEN-BIN CUP KARATE OPEN» можна познайомитися на сайті УФК (http://wkf.com.ua/news/news-general/2016/10/13/sen2016/). Тут же відзначу лише трійку переможців змагань: переконливу загальнокомандну перемогу здобули тут каратисти «Сен-біна». На їхньому рахунку – 67 медалей (17 – золотих, 16 – срібних і 34 – бронзових). На другому місці клуб «Сьогун» (Київ) – 36 нагород (12, 6, 18). На третьому місці клуб «Вагр» (Харків) – 11 медалей (7, 2, 2)…

Через тиждень найсильніші каратисти України в складі збірної країни під керівництвом головного тренера Антона Нікуліна виїжджають на чемпіонат світу в Австрію. Проходити він буде в Лінці з 26 по 30 жовтня. І збере всіх кращих на сьогодні майстрів планети тепер уже олімпійського виду спорту!

Побажаємо ж нашим землякам удачі. Своєю багаторічною відданістю, самовіддачею і любов’ю до карате вони її, повірте мені, давно вже заслужили. Будемо чекати їх додому з перемогою!

А за турнір «SEN-BIN CUP KARATE OPEN» організаторам хочеться ще раз сказати велике спасибі. Планка його проведення піднялася, на мій погляд, досить високо. В кінці листопада столиця прийме черговий чемпіонат України з карате. Хочеться вірити в те, що і він буде організований та проведений на такому ж високому рівні – це справа честі як київської, так і Української федерації карате.

                                                                              Михайло Волобуєв,
президент АСЖУ, член НОК України
 

Популярні новини