ГоловнаНовиниДякуємо тобі, футбол!

Дякуємо тобі, футбол!

Фінальною частиною Європейського футбольного тижня СОЄ/Є та УЄФА в Україні стали Всеукраїнські змагання Спеціальної Олімпіади України (СОУ) з футболу 24-25 травня 2016 р. у м. Вінниця.

Десять юнацьких команд спортсменів-інвалідів відчайдушно змагалися, не зважаючи на дощову погоду, в турнірі з футболу 7Х7 на стадіоні Центрального парку культури і відпочинку завдяки підтримці Фонду соціального захисту інвалідів, Федерації футболу України, Вінницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, «Toys’R’ Us», «Кока-Кола Україна», «МакДональдз Україна», «MetLife» і Асоціації спортивних журналістів України.

Характерними особливостями змагань стали участь 12 дівчат у 5 командах, які не поступалися майстерністю перед хлопцями, а в деяких командах були лідерами своїх команд; друга особливість-паралельне проведення на стадіоні змагань з рухової активності з елементами футболу за програмою СО «Маленькі спортсмени» для дітей віком 4-7 років. Також, 24 травня для підготовки спеціалістів СОУ з футболу та програми «Маленькі спортсмени» штат СОУ в конференц-залі готелю «Поділля» провів навчальний семінар для 16 чоловік. Всеукраїнські змагання СОУ з футболу, як найпопулярнішого колективного виду спорту, стали у Вінниці футбольним святом дружби і спорту, яке мало схвальні відгуки в обласних ЗМІ і від депутатів міської ради, котрі вболівали за наших спортсменів-інвалідів разом з численними глядачами заповнених трибун стадіону.

Андрій Підварко,
Виконавчий директор СО України
 

Популярні новини