ГоловнаНовиниЗапорука успіху – єдність і організація

Запорука успіху – єдність і організація

На турнірі з карате WKF Grand Prix Hradec Kralove,  який щойно завершився в Градець Кралові (Чехія), перше загальнокомандне місце з великим відривом завоювала об’єднана команда України, за яку виступали спортсмени восьми клубів з чотирьох міст країни.

Підсумкова турнірна таблиця радує око: Україна займає першу сходинку, маючи в своєму активі 25 золотих, 14 срібних і 22 бронзових медалі. Команда клубу Karate Ceske Budejovice (Чехія), що зайняла друге місце має показники 7, 12 і 17 відповідно.

Традиційний щорічний турнір Гран-прі Градець Кралові проводиться за всіма віковими категоріями – від дітей до ветеранів. Організатором турніру виступає місцевий клуб SK Karate Spartak. У нинішньому році в змаганнях взяли участь 693 спортсмена, які представляли 91 клуб з 16 країн світу. Вони змагалися на шести татамі в новому конгрес-холі ALDIS. Статистика турніру говорить про його рівень.

Успіх українських каратистів у Градець Кралові має, крім спортивної, і організаційну складову. Свою лепту в те, що наша команда взяла масовістю (84 учасника) та єдністю, внесла львівська промоутерська компанія «Карате Тур». Ставши офіційним партнером Української федерації карате (УФК), компанія «Карате Тур» висунула проект іміджевих турнірів, на яких українські клуби будуть виступати єдиною командою. У календарі престижних міжнародних змагань з карате на 2014 рік були обрані чотири таких турніри. Наступним за Градець Кралові будуть ще змагання в Пльзені (Чехія), Будапешті (Угорщина) і Теребовлі (Словенія). Зі свого боку компанія, котра накопичила великий організаційний досвід, пропонує свої послуги клубам-учасникам в отриманні віз, транспорті, супроводі, організації проживання і харчування, екскурсійної програми і т.д. Послугами «Карате Тур» в Градець Кралові скористалася майже половина українських учасників.

«Ми дуже задоволені співпрацею з компанією «Карате Тур», – сказав українським журналістам директор турніру, керівник клубу Spartak Каміль Гузек. – Серед усіх країн, які беруть участь у Гран-прі Градець Кралові, тільки Україна має таку структуру, яка централізовано привозить команду. Наше партнерство налічує вже п’ятий рік, і ми сподіваємося, що воно триватиме ще довго». Організатори турніру навіть відзначили роботу «Карате Тура» спеціальним подячним сертифікатом.

«Організаційний момент надзвичайно важливий для учасників таких великих змагань, – говорить директор «Карате Тур» Роман Гуц. – Коли керівники клубів довіряють оргпитання професіоналам, а не займаються самі отриманням віз, наймом транспорту, бронюванням готелів, то у них залишається більше часу та енергії для власного спорту. Тому наша компанія і прагне вести системну роботу зі спортивними клубами і федераціями, щоб допомогти українським спортсменам максимально успішно виступати на міжнародних турнірах. Знаючи специфіку тих чи інших видів спорту, ми можемо враховувати всі організаційні моменти і нюанси – розклад змагань, розташування об’єктів, особливості приймаючих країн та міст. У великому спорті не буває дрібниць. І ще – для нас украй важливий момент патріотичний, громадянський: приємно, коли перемагають українські спортсмени, коли нас впізнають і визнають у спортивному світі. Це особливо важливо в сьогоднішній складній ситуації».

Президент УФК Сергій Левчук також високо оцінив співпрацю федерації з компанією «Карате Тур». За його словами, і сама ідея іміджевих турнірів позитивно працює на репутацію УФК, та організаційна підтримка з боку професіоналів турбізнесу відіграє важливу роль для спортивного результату. Саме тому «Карате Тур» буде залучена для організації поїздки національної збірної України на головний старт сезону – чемпіонат світу, який пройде в листопаді в Бремені (Німеччина).

На жаль, не можна не згадати про те, що в Градець Кралові команда донецьких клубів «Тай» і «Широй Кайдзу» вирішила виступати окремо під назвою «Донецька область». На їх рахунку – 4 золотих, 4 срібних і 5 бронзових нагород і п’яте місце в загальному заліку. З одного боку, ці показники не стали критичними для загальноукраїнського успіху. Але з іншого боку – питання до колег з Донецька є. Все-таки ми повинні бути єдині і в житті, і в спорті.

Ігор Левенштейн,
прес-аташе УФК,
спеціальний кореспондент сайту АСЖУ

Популярні новини